r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

VW vreest miljardenstrop door heffingen VS

donderdag 21 februari 2019, 12:02
Velg van Volkswagen © Europese Unie 2015, Europees Parlement

LONDEN (ANP) - Automaker Volkswagen vreest dat hogere importtarieven door de Verenigde Staten het bedrijf miljarden kan gaan kosten. Topman Herbert Diess bevestigde tegen de Britse zakenkrant Financial Times de conclusie van onderzoeksbureau Evercore ISI, die stelde dat VW in het ergste geval een extra kostenpost van 2,5 miljard euro te wachten staat.

Diess noemde de dreigende tariefverhoging in de Verenigde Staten de grootste zorg voor Europese automakers dit jaar. De VS dreigen het importtarief voor in Europa geproduceerde auto's te verhogen naar 25 procent. De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft eerder al haar zorgen geuit in de richting van haar Amerikaanse collega Donald Trump. Die dreigde met importtarieven als er geen handelsovereenkomst wordt gesloten met de EU.

Volgens Diess helpen de dreigende tarieven ook niet bij het creëren van politieke stabiliteit. Zeker met het oog ook op de aanstaande brexit. ,,Het wordt weer spannend", aldus Diess. ,,En de auto-industrie alleen kan het niet alleen oplossen."

Terug naar boven