r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Actualiteitendebat: Brexit, wie volgt?, Den Haag

MI logo
datum 6 maart 2019 17:15
plaats Den Haag
locatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort Toon locatie
aanwezigen M. (Mendeltje) van Keulen, K. (Kees) Boonman e.a.
organisatie Montesquieu Instituut (MI)

Democratie in Debat is een debatreeks over de politieke actualiteit. Democratie in Debat is een samenwerkingsverband van ProDemos, Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort. Elke maand organiseren we in politiek Den Haag het Actualiteitendebat, Film & Debat en het Politiek Café.

Brexit, wie volgt?

In het kader van de Brexit en het toenemende euroscepticisme gaat dit Actualiteitendebat in op de relatie tussen de Europese Unie en haar lidstaten. De Britse wervelwind heeft veel stof doen opwaaien. Voor de een is het een schrikbeeld, en voor de ander een welkom voorbeeld. Is het Europese bouwwerk bestand tegen opkomend nationalisme en sterker wordende populistische partijen? Is Brexit een wake-up call voor Brussel en voor politici die dromen van verdere Europese integratie? Wordt het dringend tijd voor een kritisch zelfonderzoek hoe verder te gaan met Europese samenwerking?

Mendeltje van Keulen (lector Haagse Hogeschool en oud-griffier Europese Zaken bij de Tweede Kamer) verzorgt de inleiding van het debat en is panellid. Kees Boonman (journalist en politiek commentator van de Haagse politiek) modereert het debat.

Praktische informatie

  • Wanneer: woensdag 6 maart, 17.15 - 18.30 uur
  • Waar: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag

Democratie in Debat

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een debatreeks over de politieke actualiteit. Democratie in Debat is een samenwerkingsverband van ProDemos, Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort. Elke maand organiseren zij in politiek Den Haag het Actualiteitendebat, Film & Debat en het Politiek Café.


Inhoud

1.

Montesquieu Instituut (MI)

Het Montesquieu Instituut is een multidisciplinair onderzoeks- en onderwijsinstituut op het snijvlak van democratie, politiek en parlementaire besluitvorming in Nederland én Europa.

Het instituut werkt samen met andere wetenschappelijke instellingen in Nederland en Europa en streeft ernaar om de beschikbare kennis op dit terrein tijdig en hanteerbaar onder handbereik van ambtenaren, bestuurders, journalisten, politici, wetenschappers én belangstellende burgers te brengen.

2.

Meer over...

Terug naar boven