r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Bloks Brexitmuppet is hit op internet

donderdag 14 februari 2019, 12:51
Stef Blok
Bron: Nederlands Voorzitterschap EU 2016

DEN HAAG (ANP) - Een blauw en wollig monster, om Nederlandse ondernemers te waarschuwen voor de gevolgen van brexit. De ludieke campagne van het ministerie van Buitenlandse Zaken valt niet alleen in Nederland op. Onder meer de Britse omroep BBC bericht er donderdag over.

,,Zorg dat brexit jou niet in de weg zit...of ligt'', adviseert minister Stef Blok op Twitter. Op de foto bij het bericht ligt de 'brexitmuppet', zoals hij op Twitter is gedoopt, op een bureau. Achter het bureau de minister, met een verbaasde blik en zijn armen in de lucht.

Ook minister en vicepremier Hugo de Jonge mengt zich in de meligheid. ,,Stef? Geef even een teken van leven zodat we zeker weten dat het goed is afgelopen! (wie van de collega's zit eigenlijk in het pak?)'', twittert hij.

Journalisten uit binnen- en buitenland kunnen hun lol niet op. ,,Oh mijn god, de Nederlandse regering heeft eindelijk zijn brexitmuppet onthuld'', twittert Danny Kemp van persbureau AFP. ,,De muppet is die blauwe...de andere kerel is minister van Buitenlandse Zaken @ministerblok.''

Met de campagne wil de regering het brexitloket nog maar eens onder de aandacht brengen. ,,En dat gaat altijd beter met humor'', vindt Blok. En het lijkt te werken: op donderdag deden zo'n 1600 mensen op brexitloket.nl een zogenoemde brexitscan. Aan de hand van een aantal vragen krijgen ondernemers te horen wat de impact voor hun bedrijf zal zijn.

Ter vergelijking: sinds het loket vorig jaar maart openging, deden gemiddeld 186 mensen per dag een brexitscan.

Terug naar boven