r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Groenlezing 'Duurzaam radicaliseren; naar het hart van milieuzorg', Utrecht

Kasteel Haarzuilens in Utrecht
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 28 maart 2019 19:45
plaats Utrecht
locatie De Zalen van Zeven, locatie De Boothstraat Boothstraat 7 Op de contactpagina van De Zalen van Zeven is een routebeschrijving te downloaden voor auto en openbaar vervoer Toon locatie
organisatie ChristenUnie (CU)

Duurzaamheidsexpert dr. Martine Vonk is de Groenlezer van 2019. Wij zijn blij dat we haar bereid hebben gevonden de lezing dit jaar voor ons te verzorgen. We nodigen u van harte uit voor haar lezing 'Duurzaam radicaliseren; naar het hart van milieuzorg' op donderdagavond 28 maart in hartje Utrecht.

De klimaatdiscussie draait tegenwoordig veel om de snelheid van het verduurzamen. Sommigen "drammen" om meer tempo, anderen trappen op de rem. Maar is dat wel de juiste discussie?

Iedere echte verandering begint in ons hart. Alleen vanuit verwondering kan verduurzaming radicaal (dat is: in de kern) plaatsvinden. Een duurzame samenleving handelt vanuit de verwondering die daar plaatsvindt. Vanuit die houding ontstaat verbinding met anderen in de zorg voor Gods schepping. Maar hoe komen we daaraan? En wat is de rol van de politiek?

Meld u aan voor de Groenlezing

Praktische informatie

Spreker:

Dr. Martine Vonk

Datum:

Donderdagavond 28 maart

Tijden:

19.45-22.00 uur, aansluitend borrel

Deur open vanaf 19.15 uur

Locatie:

De Zalen van Zeven, locatie De Boothstraat

Boothstraat 7, Utrecht

Op de contactpagina van De Zalen van Zeven is een routebeschrijving te downloaden voor auto en openbaar vervoer.

Toegang:

€ 7,50, voor WI-donateurs gratis


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is Gert-Jan Segers. De huidige partijvoorzitter is Piet Adema.

De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd. Sinds 15 maart 2001 opereerden de fracties van deze partijen al onder naam ChristenUnie in de Tweede Kamer. Ook in de Eerste Kamer bestond al sinds 2001 een fractie van de ChristenUnie.

2.

Meer over...

Terug naar boven