r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Meeting of the European electricity regulatory forum (Florence Forum)

Florence, Itali
ë. Kerk Santa Croce
datum 17 juni 2019 09:00 - 18 juni 2019 20:00
plaats Florence, Italië
organisatie Europese Commissie (EC)

close× Info message:This event has started.

The Electricity Regulatory Forum (Florence Forum) was set up to discuss the creation of the internal electricity market. It is currently addressing cross-border trade of electricity, in particular the tarification of cross-border electricity exchanges and the management of scarce interconnection capacity.

Participants include national regulatory authorities, Member State governments, the European Commission, TSOs, electricity traders, consumers, network users, and power exchanges. Since 1998 the Forum has met once or twice a year.

For social media #EERF19

European Electricity Regulatory Forum - Agenda

English (632.4 KB - PDF)

DownloadPDF - 632.4 KB

European Electricity Regulatory Forum - Presentations

English (18.3 MB - ZIP)

DownloadZIP - 18.3 MB

Practical information

When

Monday 17 June 2019, 9.00 - Tuesday 18 June 2019, 20.00 (CEST)

Where

Convitto Ecclesiastico della Calza, Piazza della Calza 6

50125 Florence FI

Italy

Organiser

Energy

Topic

Energy

Related links


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 28 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven