r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Geen juridische stappen om pulsvergunningen

dinsdag 12 februari 2019, 20:44
Vis

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie pakt Nederland toch niet aan voor ontheffingen die ons land heeft gegeven aan pulsvissers. Vorige week had een Franse milieuorganisatie een brief online gezet waarin de directie visserij van het dagelijks EU-bestuur de commissarissen adviseerde een zogenoemde inbreukprocedure te beginnen. Deze kan leiden tot een zaak bij het Europees Hof van Justitie.

,,We hebben contact gehad met de Nederlandse overheid over haar vergunningenbeleid om te controleren of de regels zijn gerespecteerd. De commissie opent geen inbreukprocedure’’, verklaart een commissiewoordvoerder aan het ANP. Hij zegt ,,geen commentaar te geven op gelekte documenten’’.

Jaren geleden werd in Brussel afgesproken dat 5 procent, ofwel een twintigtal vissers van de Nederlandse vloot, met de nieuwe pulstechniek mag experimenteren voor wetenschappelijk onderzoek. Inmiddels varen 79 Nederlandse kotters met een pulsvergunning. Bij pulsvissen worden platvissen met stroomstootjes opgeschrikt en het net in gedreven.

Terug naar boven