r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Citizens' dialogue in Kraków with Commissioner Margrethe Vestager

Krakow, Polen
datum 1 maart 2019
plaats Kraków, Polen
locatie Kraków, Poland Toon locatie
aanwezigen M. (Margrethe) Vestager e.a.
organisatie Europese Commissie (EC)

Start date : 01/03/2019

End date : 01/03/2019

Where:

Kraków, Poland

European Commission,

Business, taxation and competition, Justice and citizens’ rights,

  • Events/Conf/Fairs

Margrethe Vestager, European Commissioner for competition, will discuss the future of Europe with citizens in Kraków, Poland.

Twitter: #EUdialogues; #FutureOfEurope

More information on the event


1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'eurocommissarissen' genoemd. Elke eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 28 eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van eurocommissarissen. De eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven