r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Rutte: beklag Tusk over brexit kan geen kwaad

vrijdag 8 februari 2019, 16:22
From left to right: Mr Donald TUSK, President of the European Council; Mr Mark RUTTE, Dutch Prime Minister.
Bron: The Council of the European Union

DEN HAAG (ANP) - Dat EU-president Donald Tusk brexiteers een ,,speciaal plekje in de hel'' toebedenkt, kan volgens premier Mark Rutte geen kwaad. De bij veel Britten slecht gevallen uitlatingen brengen de oplossing voor de patstelling waarin Brussel en Londen verkeren ,,niet verder weg'', denkt Rutte.

De minister-president wil de woorden van Tusk niet overnemen en evenmin becommentariëren. Maar hij begrijpt diens ergernis wel. Rutte voelt ,,natuurlijk ook de groeiende frustraties over de onduidelijkheid over de afwikkeling van de brexit''.

Met nog minder dan vijftig dagen te gaan tot het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat, zijn zij het bij lange na nog niet eens over hun scheidingsvoorwaarden. Als ze zonder afspraken uit elkaar gaan, dreigt grote economische schade en hinder voor beide partijen.

Tusk, die de raad van regeringsleiders van de EU voorzit, gaf woensdag lucht aan zijn ongenoegen over de voorvechters van de brexit. Die zouden hun land onbezonnen hebben meegesleurd in een roekeloos avontuur.

Terug naar boven