r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Haagsch College: De Slag om Europa, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 20 mei 2019 19:30 - 21:30
plaats Den Haag
locatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort Toon locatie
aanwezigen M.L.L. (Mathieu) Segers e.a.
organisatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort, Haagsch College

Hoe bepalen de Europese verkiezingen de toekomst van de EU?

Hoe gaat de uitslag de toekomst van Europa bepalen? Drie dagen voor de verkiezingen legt hoogleraar Mathieu Segers het je allemaal uit. Wat willen de Spitzenkandidaten met de EU? En betekent een stem op het CDA een stem op Orban?

Segers duikt in drie zaken die Europa's lot bepalen. De euro: kan die een volgende recessie overleven? Een socialer Europa: verschuift de aandacht van grote bedrijven naar gele hesjes? En de EU zelf: heeft de huidige vorm van integratie eigenlijk nog wel toekomst?

Mathieu Segers is hoogleraar hedendaagse Europese geschiedenis en Europese integratie aan Maastricht University en dean van University College Maastricht. Hij schrijft columns over Europese politiek in het FD en De Groene Amsterdammer.

Praktische informatie

Inloop met koffie en thee: 19:00 uur

Avond: 19:30 - 21:30 uur (Incl. pauze)

Consumpties: €7,50 (incl. koffie/thee en bitterballen!)

Voor Poorters is er een korting van €2,50

Vooraf ook dineren? Koop direct uw combiticket voor de Chef’s Special van die avond, voor maar €11,50! Vanaf 18:00 uur bent u dan al welkom in ons restaurant.

Tickets reserveren

 
 

Tickets

Prijs

Aantal

Regulierticket

€ 7,50

Tickets 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Regulierticket met vooraf Chef's Special

€ 19,00

Tickets 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Poorterticket

€ 5,00

Tickets 1

Poorterticket met vooraf Chef's Special

€ 16,50

Tickets 1


Inhoud

1.

Internationaal perscentrum Nieuwspoort

Internationaal perscentrum Nieuwspoort vormt een ontmoetingsplek voor parlementaire pers, politici, voorlichters en lobbyisten en is een begrip in politiek Den Haag. Bij Nieuwspoort staat het vrije woord hoog in het vaandel. Nieuwspoort is dan ook bij uitstek een debatcentrum waar politici, journalisten, overheid en belangenbehartigers de degens kruisen. Nieuwspoort is gevestigd bij de Tweede Kamer in Den Haag.

Dankzij haar unieke positie, letterlijk in het centrum van de politieke macht, is Nieuwspoort betrokken bij vele initiatieven. Zo werkte Nieuwspoort mee aan de totstandkoming van ProDemos, voorheen Huis voor democratie en Rechtsstaat. In samenwerking met Haagsch College worden er regelmatig colleges en events georganiseerd. Nieuwspoort is ook actief voor Internationale Stad van de Vrede, waarbij het perscentrum onder andere intensief samenwerkt met de gemeente Den Haag. Daarnaast organiseert Nieuwspoort jaarlijks de Kees Lunshoflezing, waarmee Nieuwspoort een bijdrage wil leveren aan een open debatcultuur over de verhouding tussen politiek en journalistiek.

2.

Meer over...

Terug naar boven