r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Volledige Masterclass Europa #1, #2 & #3, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 15 april 2019 19:30
plaats Den Haag
locatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort Toon locatie
organisatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort

Door Instituut Clingendael en Haagsch College

Welke invloed heeft de Brexit de komende jaren op de rest van de EU? Komt er toch een gezamenlijk Europees migratiebeleid en hoe kwetsbaar is Europa voor cyberaanvallen?

In aanloop naar de Europese verkiezingen bundelen Instituut Clingendael en Haagsch College hun krachten met de Masterclass Europa. Drie colleges over de belangrijkste uitdagingen voor de EU in deze onrustige tijden.

15 April - College 1: Brexit en Handel - Rem Korteweg

Op de eerste avond van de Masterclass gaat Rem Korteweg in op de consequenties van de Brexit voor de Europese lidstaten. En spreekt hij over de handelsbetrekkingen tussen de EU en de rest van de wereld in het tijdperk Trump. Wat staat er allemaal op het spel voor de welvaart in Europa?

Rem Korteweg is Groot Brittannië-kenner en Handelexpert van Instituut Clingendael

Moderator: Anke Truijen, Europa-redacteur Nieuwsuur

Foto Rem: Studio Oostrum, Den Haag

29 April - College 2: Cybersecurity - Sico van der Meer

Kan Europa de diverse dreigingen in het cyberdomein wel aan? Volgens Sico van der Meer kunnen cyberaanvallers enorme schade toebrengen aan Europa. Waar komt de dreiging vandaan en hoe hiermee om te gaan?

Sico van der Meer is Cybersecurity expert van Instituut Clingendael

Moderator: Anke Truijen, Europa-redacteur Nieuwsuur

Foto Sico: Studio Oostrum, Den Haag

13 Mei - College 3: Migratie - Monika Sie Dhian Ho

Het vluchtelingenvraagstuk leidt tot spanningen tussen EU-lidstaten en onder de Europese bevolkingen. Is er zicht op een gezamenlijke migratiebeleid? En in hoeverre speelt dit vraagstuk populisme in de kaart?

Monika Sie Dhian Ho is directeur en EU- en migratiedeskundige van Instituut Clingendael

Moderator: Anke Truijen, Europa-redacteur Nieuwsuur

Foto: Marjolein Vinkenoog

Praktische informatie:

Data: 15 april, 29 april, 13 mei

Inloop: 19:00 uur

Start: 19:30 uur

Einde: 21:45 uur

Voor Poorters is er een speciale korting van 7,50

NB: Het is ook mogelijk om tickets voor een gedeelte of een losse sessie uit de Masterclass te kopen. Een losse sessie kost €19,50. Ga hiervoor haar de betreffende avond: 15 april, 29 april, 13 mei

Tickets reserveren

 
 

Tickets

Prijs

Aantal

Toegangsticket Masterclass volledige serie

€ 50,00

Tickets 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Poorterticket Masterclass volledige serie

€ 42,50

Tickets 1


1.

Internationaal perscentrum Nieuwspoort

Internationaal perscentrum Nieuwspoort vormt een ontmoetingsplek voor parlementaire pers, politici, voorlichters en lobbyisten en is een begrip in politiek Den Haag. Bij Nieuwspoort staat het vrije woord hoog in het vaandel. Nieuwspoort is dan ook bij uitstek een debatcentrum waar politici, journalisten, overheid en belangenbehartigers de degens kruisen. Nieuwspoort is gevestigd bij de Tweede Kamer in Den Haag.

Dankzij haar unieke positie, letterlijk in het centrum van de politieke macht, is Nieuwspoort betrokken bij vele initiatieven. Zo werkte Nieuwspoort mee aan de totstandkoming van ProDemos, voorheen Huis voor democratie en Rechtsstaat. In samenwerking met Haagsch College worden er regelmatig colleges en events georganiseerd. Nieuwspoort is ook actief voor Internationale Stad van de Vrede, waarbij het perscentrum onder andere intensief samenwerkt met de gemeente Den Haag. Daarnaast organiseert Nieuwspoort jaarlijks de Kees Lunshoflezing, waarmee Nieuwspoort een bijdrage wil leveren aan een open debatcultuur over de verhouding tussen politiek en journalistiek.

2.

Meer over...

Terug naar boven