r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Speciale Renovatierondleiding, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 28 februari 2019 - 19 december 2019 11:15
plaats Den Haag
organisatie ProDemos

De eeuwenoude Ridderzaal, de statige Eerste Kamer en de moderne Tweede Kamer. Van buiten zou je misschien niet zeggen dat het Binnenhof hard aan renovatie toe is. Maar achter de schermen is sprake van een ander beeld. Technische installaties zijn vaak verouderd en ook op het gebied van (brand)veiligheid is niet alles up to date. Daarom wordt het Binnenhof vanaf 2020 in 5.5 jaar gerenoveerd.

Tot die tijd kun je terecht bij ProDemos voor een speciale renovatierondleiding naar het historische Binnenhof. De rondleiding is ontwikkeld in samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf. Tijdens de rondleiding bezoek je de Eerste en Tweede Kamer en wandel je over het Binnenhof.

De rondleiding duurt 2 uur en kost € 11,00 per persoon. We bieden de rondleiding aan op de donderdagen om 11.15 uur. Het boeken van tickets kan via ons online reserveringssysteem. Daarnaast kun je de rondleiding boeken voor een groep (max 30 personen) via onze afdeling Arrangementen (arrangement@prodemos.nl of 070 - 75 70 200).


Inhoud

1.

ProDemos

ProDemos informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stelt hen in staat om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen. Dat gebeurt door overdracht van kennis over de kernwaarden van de Nederlandse rechtsstaat en over de werking van de democratie in al haar aspecten. Dit moet burgers uiteindelijk in staat stellen om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen.

ProDemos organiseert debatten, tentoonstellingen, rondleidingen en simulaties voor zowel jongeren als volwassenen. ProDemos is een niet-partijgebonden organisatie. Het kantoor en het bezoekerscentrum zijn gehuisvest aan de Hofweg 1 in Den Haag.

2.

Meer over...

Terug naar boven