r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Filmvertoning: “Kremlin’s Czech Friends”, Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 17 februari 2019 15:00 - 18:00
plaats Rotterdam
locatie Oostmaaslaan 950, Rotterdam Toon locatie
organisatie Foundation Max van der Stoel (FMS)

Op 17 februari 2019 organiseert "Blinibioscoop" in samenwerking met Foundation Max van der Stoel (FMS) een filmmiddag in Rotterdam met het thema "Propaganda Inside the EU".

De middag begint met een screening van de documentaire "Kremlin's Czech Friends", van de Oekraïense onderzoeksjournalist Olga Malchevskaya.

Voor deze documentaire bracht Malchevskaya zo’n zes maanden door in Tsjechië. Haar film vertolkt het verhaal van de enige president in de Europese Unie die openlijk Rusland steunde na de annexatie van de Krim en de Russische agressie in het oosten van Oekraïne een burgeroorlog noemde. De film gaat in op de banden tussen de leiders van Rusland en Tsjechië, laat het mechanisme zien waarmee het Kremlin invloed probeert uit te oefenen op de Tsjechische president, en de publieke opinie probeert te beïnvloeden via propaganda.

Na afloop van de documentaire is er een paneldiscussie met Olga Malchevska zelf, Nicolaas Kraft van Ermel (Centrum Nederland-Rusland, Rijksuniversiteit Groningen) en Tony van der Togt (Clingendael Institute). De sprekers zullen het o.a. hebben over de impact van propaganda op het publiek, het beïnvloeden van staatshoofden, aansturen van publieke opinie etc.

Voertaal: Engels

Gratis parkeren; voorafgaande registratie is gewenst.

Meer informatie en registratie via http://www.blinibioscoop.nl/archief/item/128-kremlin-s-czech-friends


1.

Meer over...

Terug naar boven