r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

36th European photovoltaic solar energy conference and exhibition (EU PVSEC 2019), Marseille

Marseille, Frankrijk, L'église Saint-Valentin
datum 9 september 2019 - 13 september 2019
plaats Marseille, Frankrijk
locatie Marseille, France Toon locatie
organisatie Europese Commissie (EC)

Start date : 09/09/2019

End date : 13/09/2019

Where:

Marseille, France

European Commission,

Business, Energy, environment and climate,

  • Events/Conf/Fairs

The European photovoltaic solar energy conference and exhibition (EU PVSEC) is the largest international conference of this sector. It gathers the global photovoltaic community to conduct business, network, and present and discuss the latest developments and innovations in photovoltaics.

The European Commission established the first of these conferences in 1981 (Stresa, Italy). Since 1996, the Joint Research Centre (JRC) supports the conference by providing the scientific programme coordination.

More information on the event


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven