r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Masterclass Europa #1: Brexit en Handel, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 15 april 2019 19:30 - 21:45
plaats Den Haag
locatie Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag Toon locatie
organisatie Instituut Clingendael

Masterclass Europa #1: Brexit en Handel

Door Instituut Clingendael en Haagsch College

Welke invloed heeft de Brexit de komende jaren op de rest van de EU? Komt er toch een gezamenlijk Europees migratiebeleid en hoe kwetsbaar is Europa voor cyberaanvallen?

In aanloop naar de Europese verkiezingen bundelen Instituut Clingendael en Haagsch College hun krachten met de Masterclass Europa. Drie colleges over de belangrijkste uitdagingen voor de EU in deze onrustige tijden.

15 April - College #1: Brexit en Handel - Rem Korteweg

Op de eerste avond van de Masterclass gaat Rem Korteweg in op de consequenties van de Brexit voor de Europese lidstaten. En spreekt hij over de handelsbetrekkingen tussen de EU en de rest van de wereld in het tijdperk Trump. Wat staat er allemaal op het spel voor de welvaart in Europa?

Rem Korteweg is Groot Brittannië-kenner en Handelexpert van Instituut Clingendael

Moderator: Anke Truijen, Europa-redacteur Nieuwsuur

Dit college is onderdeel van een driedelige masterclass. Voor alle informatie over de volledige serie klikt u hier


Delen

Inhoud

1.

Instituut Clingendael

Het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen ‘Clingendael’ is een kennisplatform met als doel kennis en inzicht over internationale betrekkingen te bevorderen en het publiek debat over internationale onderwerpen te stimuleren.

Instituut Clingendael is een denktank en een opleidingsinstituut voor diplomaten. Het Instituut identificeert en analyseert opkomende politieke en sociale ontwikkelingen voor een breed spectrum van doelgroepen door middel van onderzoek, opleidingen en via de platformfunctie. Clingendael adviseert daarnaast overheid, parlement, sociale organisaties en de private sector. Het Instituut verzorgt tevens het maandelijkse online Clingendael Magazine Internationale Spectator.

2.

Meer over...

Delen

Terug naar boven