r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Informal reunion of Health ministers, Boekarest

Regeringsgebouw/oude paleis van Ceausescu in Boekarest, Roemenië
datum 14 april 2019 09:00 - 15 april 2019 17:00
plaats Boekarest, Roemenië
locatie Palace of the Parliament, 2-4 Izvor street, district 5, Bucharest, 050561, Romania Toon locatie
organisatie Roemeens voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2019 (Roemeens voorzitterschap)

The meeting will take place in Bucharest from 14 to 15 April 2019 and will bring together the Ministers of the Member States in the field of health.

The main objective of the Informal Meeting of Health Ministers in the EU Member States is to guarantee access to health for all European citizens. This involves an integrated approach and multi-step action\, and so the topics of interest\, such as universal patient access to medicines\, hepatitis and patient mobility\, will be presented and discussed at the meeting.


Delen

Inhoud

1.

informele Raadsvergadering

2.

Roemeens voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2019 (Roemeens voorzitterschap)

Van 1 januari tot en met 30 juni 2019 vervult Roemenië het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Roemenië volgt hiermee Oostenrijk op. Roemenië is voor het eerst voorzitter van de Raad; het land is in 2007 lid geworden van de Europese Unie.

De prioriteiten van het Roemeens voorzitterschap sluiten aan bij de gemeenschappelijke doelen van een zogenoemde trojka, die Roemenië samen met Finland en Kroatië vormt. Die doelen zijn onder meer gericht op het versterken van het vertrouwen van burgers in de EU, een toekomstgericht klimaatbeleid en het versterken van de rol van de EU op het wereldtoneel.

3.

Meer over...

Delen

Terug naar boven