r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Informal Meeting of Ministers Responsible for Diaspora Policy, Boekarest

Regeringsgebouw/oude paleis van Ceausescu in Boekarest, Roemenië
datum 17 maart 2019 09:00 - 18 maart 2019 17:00
plaats Boekarest, Roemenië
locatie Palace of the Parliament, 2-4 Izvor street, district 5, Bucharest, 050561, Romania Toon locatie
organisatie Roemeens voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2019 (Roemeens voorzitterschap)

The key point of this meeting is the exchange of best practices between European leaders and experts from EU countries with large diasporas. The topics will focus on ways in which European countries have established economic and cultural relations with diaspora; the initiatives adopted to support its linguistic and cultural development; the policies that led to the rapid integration of diasporas and policies aimed at supporting the returning process of their citizens in the countries of origin.

An important point of this meeting is the presentation and consultation of various national diaspora strategies in countries where such strategy exists.


1.

informele Raadsvergadering

2.

Roemeens voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2019 (Roemeens voorzitterschap)

Van 1 januari tot en met 30 juni 2019 vervult Roemenië het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Roemenië volgt hiermee Oostenrijk op. Roemenië is voor het eerst voorzitter van de Raad; het land is in 2007 lid geworden van de Europese Unie.

De prioriteiten van het Roemeens voorzitterschap sluiten aan bij de gemeenschappelijke doelen van een zogenoemde trojka, die Roemenië samen met Finland en Kroatië vormt. Die doelen zijn onder meer gericht op het versterken van het vertrouwen van burgers in de EU, een toekomstgericht klimaatbeleid en het versterken van de rol van de EU op het wereldtoneel.

3.

Meer over...

Terug naar boven