r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

1st Blue bioeconomy stakeholder conference, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 7 december 2018
plaats Amsterdam
locatie Amsterdam, Netherlands Toon locatie
organisatie Europese Commissie (EC)

Start date : 07/12/2018

End date : 07/12/2018

Where:

Amsterdam, Netherlands

European Commission,

Energy, environment and climate, Food, farming and fisheries,

  • Events/Conf/Fairs

The first event of the Blue bioeconomy forum is organised for industries, public agencies, financial organisations, researchers and civil society, working on or interested in aquatic and marine environments. It intends to discuss about trends, opportunities and challenges in the blue bioeconomy sector in the EU.

At the event, participants will get to meet key stakeholders from the sector, participate in discussions with experts, and help shape the roadmap for the development of the blue bioeconomy in the EU.

More information on the event


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven