r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Deze week: toekomst van Europa, Westelijke Balkan, onderzoek

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op maandag 26 november 2018.

Access to video: Bekijk de video

(Duur van de video:00:59)

De EP-leden bespreken deze week de toekomst van de EU met de Deense premier en zij beoordelen de vooruitgang van landen op de Westelijke Balkan naar toetreding tot de EU.

Plenaire vergadering

Op woensdag besprekende EP-leden de toekomst van de EU met de Deense premier Lars Løkke Rasmussen.

Donderdag zullen zij de vorderingen van Servië, de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, Albanië, Kosovo en Montenegro op hun weg naar mogelijke toetreding tot de EU beoordelen.

Op dezelfde dag zal het Parlement zijn stem uitbrengen over het bijwerken van de voorwaarden waarop overheden de controles aan de binnengrenzen in het Schengengebied tijdelijk opnieuw kunnen instellen.

Verder stemmen zij over de goedkeuring van de benoeming van Andrea Enria als de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van de ECB, het orgaan voor toezicht op de banken van de EU.

Parlementaire commissies

Op maandag debatteren de leden van de commissie Economische zaken over het monetaire beleid van de eurozone met ECB-voorzitter Mario Draghi.

Op dinsdag stemt de milieucommissie over ontwerpregels die de toegang van het publiek moeten verbeteren tot studies die door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid worden gebruikt bij de risicobeoordelingen van de voedselveiligheid.

Op dezelfde dag vindt in het Europees Parlement een conferentie plaats over de impact van EU-onderzoek en innovatie op het dagelijks leven van de mensen.

Meer informatie

Ontdek het Parlement op social media

Productinformatie

REF.: 20181122STO19807

Gecreëerd: 26-11-2018 - 12:41


Terug naar boven