r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Jong Nieuwspoort Politieke Nieuwsquiz 2018, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 13 december 2018 19:00
plaats Den Haag
locatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort Toon locatie
organisatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort

Het is weer tijd voor een nieuwe editie van de Jong Nieuwspoort Politieke Nieuwsquiz! Wie gaat er dit jaar naar huis met die felbegeerde wisselbokaal, nu in handen van ProDemos?

Feiten en fictie!

Ieder parlementair jaar volgen feiten, fictie, roddel en achterklap elkaar in snel tempo op. Inmiddels zit Rutte III alweer een jaar in het zadel en hebben slechts 5 van de 36 cruciale wetsvoorstellen uit het regeerakkoord de Eerste Kamer bereikt. De hele polder is gemobiliseerd, van klimaattafels tot preventieakkoord, maar wanneer gaat de nieuwe club van Teflon Mark de resultaten laten zien van al dat overleg? En wat gebeurde er allemaal wel niet in de internationale politieke arena?

Met de kennis van nu...

Jonge journalisten, lobbyisten, ambtenaren en politici zitten er vaak middenin. Maar wie kan zich het meeste herinneren? Wie heeft de beste kennis van de feiten, of juist van de achterklap? Welke 'bloedgroep' is het best op de hoogte? De politici die ideeën lanceren; de journalisten die over deze ideeën schrijven; de ambtenaren die de ideeën uitvoeren of toch de lobbyisten die alles in de gaten houden zoekende naar maximale invloed op het proces?

Quiz!

Op 13 december gaan we weer voor de ultieme test, waarbij de verschillende bloedgroepen strijden om de felbegeerde Politieke Nieuwsquiz Trofee in de sfeervolle ambiance van Nieuwspoort. Want we willen natuurlijk allemaal weten wie nu écht het beste op de hoogte is van de politieke feiten van het afgelopen jaar.

Praktische Informatie

Teamgrootte: 4 personen

Prijs: €5,- p.p., direct in zijn geheel (€20,-) te betalen voor het volledige team bij reservering

Opgeven: 1 persoon reserveert en betaalt direct voor het volledige team van 4 personen. Let op: we vragen je ook direct om je teamnaam!

Poorters: Het is voor dit evenement niet mogelijk om met de poorterspas te betalen, u hoeft geen lidnummer in te vullen

Vooraf eten in Nieuwspoort? Reserveer een tafel o.v.v. aantal personen via reserveringen@nieuwspoort.nl

Tickets reserveren

Het evenement is uitverkocht. U kunt zich hieronder inschrijven om op de hoogte te worden gehouden wanneer er plaatsen vrijkomen.

Wachtlijst

Name

Email

Telephone


1.

Internationaal perscentrum Nieuwspoort

Internationaal perscentrum Nieuwspoort vormt een ontmoetingsplek voor parlementaire pers, politici, voorlichters en lobbyisten en is een begrip in politiek Den Haag. Bij Nieuwspoort staat het vrije woord hoog in het vaandel. Nieuwspoort is dan ook bij uitstek een debatcentrum waar politici, journalisten, overheid en belangenbehartigers de degens kruisen. Nieuwspoort is gevestigd bij de Tweede Kamer in Den Haag.

Dankzij haar unieke positie, letterlijk in het centrum van de politieke macht, is Nieuwspoort betrokken bij vele initiatieven. Zo werkte Nieuwspoort mee aan de totstandkoming van ProDemos, voorheen Huis voor democratie en Rechtsstaat. In samenwerking met Haagsch College worden er regelmatig colleges en events georganiseerd. Nieuwspoort is ook actief voor Internationale Stad van de Vrede, waarbij het perscentrum onder andere intensief samenwerkt met de gemeente Den Haag. Daarnaast organiseert Nieuwspoort jaarlijks de Kees Lunshoflezing, waarmee Nieuwspoort een bijdrage wil leveren aan een open debatcultuur over de verhouding tussen politiek en journalistiek.

2.

Meer over...

Terug naar boven