r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Nederlandse douane komt met Brexit-toolkit

woensdag 14 november 2018, 11:24
Bord: grenscontrole © Europese Unie

DEN HAAG (PDC) - De Nederlandse douane heeft een 'Brexit-toolkit', een stappenplan voor ondernemers ter voorbereiding op Brexit, gepubliceerd. Het plan moet Nederlandse ondernemingen helpen om zich aan te passen aan nieuwe douaneregels.

Ondernemers zouden volgens de Douane eerste de 'Brexit Impact Scan' van de Rijksoverheid moeten doen. Op basis van de scan krijgen bedrijven en organisaties advies op maat over aanpassingen in het kader van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU.

Wat de douaneformaliteiten betreft zijn er een aantal aanpassingen nodig die bedrijven moeten doorvoeren. Zo dienen zij over een EORI-nummer te beschikken, zorgen dat ze aangifte kunnen doen in het Douanesysteem en zich registreren voor elektronisch berichtenverkeer, wanneer zijzelf aangifte doen.

Nanette van Schelven, algemeen directeur van de Nederlandse Douane roept ondernemers op om zo snel mogelijk te beginnen: “Start vandaag nog. Want elk bedrijf heeft een aantal maanden nodig om zich voor te bereiden op de nieuwe douaneformaliteiten.”

De Brexit-toolkit van de Douane geeft meer uitleg hierover. Voor aanvullende vragen kunnen ondernemers terecht op douane.nl/brexit.

Bron: Douane

Terug naar boven