r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

What’s up Europe? - Spoken Beat Night, Maastricht

Sint-Servaasbasiliek in Maastricht
wikipedia/Michielverbeek
datum 8 december 2018 20:00
plaats Maastricht
organisatie De Balie

Wat betekent het om Europeaan te zijn? En hoe is het om op te groeien in Engeland na de Brexit? Wanneer word je gezien als Europeaan en wanneer niet? Tijdens de allereerste Spoken Beat Night in Maastricht, gaan we op zoek naar antwoorden op deze vragen met spoken word artiest Jeannine Valeriano, gitarist Paul Palessen en twee getalenteerde spoken word artiesten van de andere kant van het kanaal: Madi Maxwell-Libby & Jacob Sam-La Rose.

Nu we leven in een tijd waarin ontevredenheid en rivaliteit het Europees project domineren, in plaats van solidariteit en eendracht, gaan we op zoek naar de kern van Europese identiteit. Hoe zien verschillende generaties, zowel uit Engeland als van het Europees continent, een gedeelde Europese toekomst voor zich? Spoken Beat Night is onderdeel van de Maastricht Europe Days ’18 en een initiatief van zangeres, schrijver en spoken word artiest Jeannine Valeriano.

Valeriano en muzikant en componist Maarten Ornstein hebben speciaal voor het Forum on European Culture een Europees concert samengesteld. Dit zal voor het eerst opgevoerd worden in de Bonbonnière in Maastricht.

Madi Maxwell-Libby is een komiek, spoken word artiest en Roundhouse poetry slam kampioen. Maxwell-Libby schreef in opdracht van de BBC een stuk over de Brexit.

Jacob Sam-La Rose is een schrijver en dichter met Brits-Guyanese roots. La-Rose is een prominente naam in de jeugd poetry slam beweging in de UK. Zijn poëziebundel Breaking Silence, waarin La-Rose het Engeland van vandaag tot leven brengt, werd lovend ontvangen.

Voertaal: Nederlands en Engels.

Dit programma van Maastricht, Working on Europe is tot stand gekomen in samenwerking met De Balie.


1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...

Terug naar boven