r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europa voor jou - Jongerendebat, Amsterdam

Amsterdam
datum 7 december 2018 11:00
plaats Amsterdam
organisatie De Balie

In het licht van de Maastricht Europe Days ‘18 organiseren we een jongerendebat. Met jongeren tussen de 15-18 jaar uit verschillende hoeken van de stad (en regio) debatteren we over de huidige staat van Europa en de gevolgen van Brexit.

De jongste generatie in Europa is het minst geneigd om te gaan stemmen voor de Europese verkiezingen. Een waarschuwing voor de democratische legitimiteit van de EU. Jongeren lijken zich in het Europa van vandaag niet vertegenwoordigd te voelen. Hoog tijd om de jongere generatie aan het woord te laten en hun eigen toekomst in Europa te bespreken. De Toekomst van Europa ligt in hun handen.

International Debate Education Association begeleidt de jongeren in het debat en daagt ze uit meningen, ideeën en gevoelens uit te wisselen, met de aanstaande Brexit als concrete casus: Hoe Europees voelen zij zich eigenlijk? Zou Nederland het voorbeeld van Engeland moeten volgen en op een Nexit moeten aansturen? En hoe kun je als jongere je stem laten horen in de EU?

De beste teams en individuele debaters worden beloond met een prijs. Niet alleen voor spreekvaardigheid, maar ook voor hun originaliteit en luisterend vermogen.

Dit programma van Maastricht, Working on Europe is tot stand gekomen in samenwerking met De Balie.


1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...

Terug naar boven