r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

NGIZ Utrecht | Erdogans Geopolitiek door Lily Sprangers

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 23 november 2018 12:15
plaats Utrecht
aanwezigen A.F.M. (Lily) Sprangers, R.T. (Recep) Erdogan e.a.
organisatie Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ)

Het bestuur van NGIZ-afdeling Utrecht nodigt u graag uit voor de lunchlezing op vrijdag 23 november 2018 te Huize Molenaar.

De geopolitieke ambities van Recep Tayyip Erdogan lijken geen grenzen te kennen. De voortdurende conflicten met de Koerden, interventies in de Syrische burgeroorlog en de mediaoorlog rondom de moord op journalist Khashoggi laten zien hoe Turkije zich profileert als dè geopolitieke macht in het Midden-Oosten. Hierbij deinst het land niet terug voor conflict met vriend en vijand.

Sinds de coup in 2015 staat de relatie met de NAVO-bondgenoten onder druk en samen met Iran en Saoedi-Arabië is het land

verwikkeld in een strijd om invloed in de regio. Waar komen de Turkse geopolitieke ambities vandaan? Hoe zijn ze verbonden

met Erdogans binnenlandse politiek en degeschiedenis van Turkije?

Al deze vragen worden met u besproken door Drs. Lily Sprangers.

Lily Sprangers (1956) studeerde Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Ze was onder andere werkzaam bij het Ministerie van Defensie, de Atlantische Commissie, het Centre for European Security Studies en de Adviesraad Internationale Veiligheid. In 1996 richtte Sprangers het Turkije Instituut op, een instituut dat zich richtte op het verspreiden van kennis over Turkije. Sinds 2015 is ze directeur van het Leiden Asia Center. Sprangers geldt als een expert op het gebied van geopolitieke ontwikkelingen in Turkije en Azië en publiceert regelmatig in toonaangevende media.

Aanmelding

Wilt u de lunchlezing van NGIZ graag bijwonen en direct elektronisch betalen? Vul dan het aanmeldingsformulier in door hier te klikken. Aanmelden kan tot uiterlijk 21 november a.s.

  • NGIZ Utrecht | Lezing Turkije

    23 november 2018

    12:15 - 14:00


Inhoud

1.

Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ)

Sinds 1945 bestaat er een Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ) dat onder meer via lezingen en debatten zo veel mogelijk mensen informatie wil geven over internationale aangelegenheden.

Het NGIZ werkt samen met andere organisaties op het gebied van internationale betrekkingen, stimuleert wetenschappelijk onderzoek door vestiging van (drie) bijzondere leerstoelen en looft een prijs uit voor universitair onderzoek naar internationale onderwerpen.

2.

Meer over...

Terug naar boven