r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

Italië: EU doet valse voorspellingen

donderdag 8 november 2018, 14:17
Pierre Moscovici, Giovanni Tria
Bron: The Council of the European Union

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De Italiaanse regering heeft scherpe kritiek geuit op de Europese Commissie. Die zou van veel te negatieve prognoses voor het Italiaanse begrotingstekort zijn uitgegaan. Volgens Rome waren de prognoses van de commissie ,,technisch niet in orde'', ondanks de informatie en verheldering die Italië heeft gegeven, zei minister van Financiën Giovanni Tria.

In de prognoses van de Europese Commissie loopt het Italiaanse begrotingstekort volgend jaar op tot 2,9 procent. De regering in Rome gaat uit van 2,4 procent en is niet van plan dat aan te passen. De commissie ging uit van een lagere economische groei in Italië dan waar het Zuid-Europese land zelf van uitgaat. Italië heeft tot komende dinsdag de tijd gekregen om een nieuwe begroting in te dienen.

De veronderstelde fout van Brussel heeft volgens Tria geen gevolgen voor ,,het voortzetten van een constructieve dialoog met de commissie''. Inmiddels heeft Eurogroepvoorzitter Mário Centeno laten weten Tria vrijdag te ontmoeten.

Terug naar boven