r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europatour | Voor de toekomst van Europa: van Brussel naar Almere en weer terug, Almere Stad

Almere, station
datum 16 november 2018 19:00
plaats Almere Stad
locatie Apollo Hotel/Bierfabriek Almere Stad Toon locatie
aanwezigen R. (Raoul) Boucke e.a.
organisatie Democraten 66 (D66)

De thema-afdeling Europa organiseert samen met de afdeling Almere een bijeenkomst in het kader van de D66 Europatour.

Thema-afdeling Europa organiseert samen met de afdeling Almere een bijeenkomst over Europa in het kader van de Europatournee, met Raoul Boucke. Tijdens de bijeenkomst staat Europa prominent op de agenda. In de bijeenkomsten wordt gesproken over Europese ontwikkelingen, dilemma’s, bedreigingen en kansen. De bijeenkomst heeft als doel Europa dichterbij te brengen, het Europacongres waarmee de tournee eindigt eind januari in Brussel onder de aandacht te brengen en input voor dit congres en de toekomst van Europa in bredere zin op te halen.

16 november

19:00 uur(inloop)

Apollo Hotel/Bierfabriek

Almere Stad


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De functie van partijleider is sinds het vertrek van Alexander Pechtold vacant. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo. De huidige partijvoorzitter is Anne-Marie Spierings.

D66 haalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 19 zetels, een winst van zeven zetels ten opzichte van het resultaat bij de verkiezingen in september 2012. In 2006-2010 had D66 slechts drie zetels in de Tweede Kamer. De partij heeft tien zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...

Terug naar boven