r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

De autoritaire verleiding, de opmars van de antiliberale wereldorde

Kalender
datum 26 november 2018 20:00
locatie s,geschiedenis Toon locatie
aanwezigen A.F.M. (Lily) Sprangers, Y. (Ybo) Buruma e.a.
organisatie SPUI25

Wat is de aantrekkingskracht van een autoritaire, ‘sterke’ leider, en hoe moet de democratische rechtsstaat zich hier tegen verweren?

Casper Thomas gaat in zijn nieuwe boek De autoritaire verleiding, de opmars van de antiliberale wereldorde op zoek naar antwoorden. Hij reisde voor zijn boek naar Poetins Rusland, dat zijn rol als grootmacht terug wil. Naar het Hongarije van Viktor Orbán, waar Europees liberalisme wordt afgewezen. Naar India, waar Narendra Modi het hindoenationalisme aanwakkert. Naar Erdogans nieuwe Turkije. En naar de Verenigde Staten, waar Donald Trump de Amerikaanse democratie op haar grondvesten doet schudden.

Tijdens deze avond wordt er gesproken over de vraag waarom de liberale democratie niet langer kan bekoren en wat de tegenhanger ervan zo aantrekkelijk maakt. Het gesprek staat onder leiding van Xandra Schutte, hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer, met in het panel Casper Thomas, Ybo Buruma, Lily Sprangers en Sana Valiulina.

Over de sprekers

Casper Thomas is redacteur bij De Groene Amsterdammer. Vanuit zijn huidige standplaats Washington DC schrijft hij ook voor Het Financieele Dagblad.

Lily Sprangers is Turkije-specialist en was directeur van het Turkije Instituut.

Sana Valiulina is publicist en schrijfster van onder andere Kinderen van Brezjnev.

Ybo Buruma is raadsheer in de Hoge Raad.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.


1.

Meer over...

Terug naar boven