r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

De autoritaire verleiding, de opmars van de antiliberale wereldorde, Amsterdam

Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 26 november 2018 20:00 - 21:30
plaats Amsterdam
locatie : SPUI25 Spui 25 Spui 25-27 Toon locatie
aanwezigen A.F.M. (Lily) Sprangers, V. (Viktor) Orbán, Y. (Ybo) Buruma, D.J. (Donald) Trump e.a.
organisatie SPUI25

In samenwerking met Atlas Contact en De Groene Amsterdammer

26nov2018 20.00 - 21.30

Evenement

Wat is de aantrekkingskracht van de autoritaire leider nieuwe stijl, en hoe moet de democratische rechtsstaat zich hier tegen verdedigen? Het gesprek staat onder leiding van Xandra Schutte, met als sprekers onder andere Ybo Buruma (raadsheer in de Hoge Raad) en Sana Valiulina (publicist/literair schrijfster van onder andere 'Kinderen van Brezjnev').

De antiliberale wereldorde is aan een opmars bezig. Casper Thomas reisde naar Poetins Rusland, dat zijn rol als grootmacht terug wil. Naar het Hongarije van Viktor Orbán, waar Europees liberalisme wordt afgewezen. Naar India, waar Narendra Modi het hindoenationalisme aanwakkert. Naar Erdogans nieuwe Turkije. En naar de Verenigde Staten, waar Donald Trump de Amerikaanse democratie op haar grondvesten doet schudden. Deze avond gaat over de vraag wat de aantrekkingskracht is van de 'sterke leider'. Kenners belichten de vraag vanuit verschillende invalshoeken.

Over de sprekers

Casper Thomas (1983) is redacteur bij De Groene Amsterdammer. Vanuit zijn huidige standplaats Washington DC schrijft hij ook voor het Het Financieele Dagblad.

Lily Sprangers, Turkije-specialist (oud directeur Turkije-instituut).

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Facebook evenement

Locatie: SPUI25

Gepubliceerd door Spui25


1.

Meer over...

Delen

Terug naar boven