r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Poetin aanvaardt uitnodiging bezoek Italië

donderdag 1 november 2018, 15:58
Jean-Claude Juncker en Vladimir Putin - Photographer: Pyotr Kovalyov
Bron: © European Union, 2016

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin heeft een uitnodiging aanvaard om Italië te bezoeken. Italië wordt gezien als een van de Europese landen die waarschijnlijk zullen aandringen op een dooi in de betrekkingen met Moskou en opheffing van EU-sancties.

Premier Giuseppe Conte bezocht Moskou vorige maand en nodigde Poetin uit snel naar Rome te komen. Het Kremlin zei donderdag dat diplomaten nu een schema voor het bezoek aan het uitwerken zijn. Conte leidt een regering van rechts-populistische en anti-establishment partijen die hebben aangedrongen op betere banden met Rusland.

Rusland wil de banden met Italië graag aanhalen in de hoop een einde te maken aan de sancties van de EU tegen Moskou na de annexatie van de Krim in 2014. Conte vertelde Poetin vorige maand dat hij dacht dat de sancties zo snel mogelijk van tafel moeten en zei dat Rome andere EU-landen wil overtuigen om die op te heffen.

Italiaanse bedrijven, waarvan er ongeveer vijfhonderd in Rusland zijn, klagen er al lang over dat de sancties hun bedrijf schade berokkenen en lobbyden bij Rome om ze te laten opheffen.

De EU-sancties tegen zakendoen met de Russische financiële en energiesectoren zijn in juni verlengd, maar lopen eind januari af en staan ter discussie in Brussel.

Terug naar boven