r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

World Café - de toekomst van Europa, Leiden

Stadhuis van Leiden
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 22 november 2018 20:00
plaats Leiden
locatie De Kroon, Langegracht 65 Toegang: gratis, maar aanmelden is verplicht. Je kunt je hier aanmelden World Café - de toekomst van Europa Toon locatie
aanwezigen J.C. (Jean-Claude) Juncker e.a.
organisatie ProDemos

De toekomst van Europa: hoe moet die er volgens jou uitzien? Kom op donderdag 22 november naar het World Café in Leiden en geef jou mening!

De toekomst van Europa

Afgelopen jaar publiceerde Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, de bekende White Paper on the Future of Europe met vijf mogelijke toekomstscenario’s voor 2025. De EU staat dus op een kruispunt. Maar welke weg slaan we in?

Doen we niks en gaan we gewoon door zoals we nu doen. Of moet de EU juist terug naar alleen economische samenwerking en verder niks? Moeten de lidstaten juist de vrijheid krijgen om zelf te bepalen of ze meer willen samenwerken op Europees niveau of moet iedereen meedoen?

Jouw mening telt

Nu is het woord aan jou! Wat vind jij hiervan? Hoe moet volgens jou de EU verder? En welke stappen moeten er genomen worden? Je hoeft geen speciale kennis en ervaring over de EU te hebben om te komen. Het gaat namelijk om dat jouw mening gehoord wordt, want die is belangrijk.

Dus kom op 22 november naar het World Café en ga met elkaar in gesprek over de toekomst van Europa!

AEGEE Leiden

Dit World Café organiseren we samen met AEGEE Leiden. AEGEE-Leiden is dé Europese studenten reisvereniging en zij organiseren leuke reisjes, gezellige borrels en nog veel meer. Daarnaast streven ze samen met hun netwerk van 160 zusterverenigingen naar een democratische, divers en grenzeloos Europa. Door de samenwerking en integratie tussen studenten uit heel Europa te bevorderen proberen zij hun steentje bij te dragen aan de éénwording van Europa.

Praktische informatie

  • Wanneer: donderdag 22 november, start 20.00 (inloop vanaf 19.30)
  • Waar: De Kroon, Langegracht 65, 2312 NW Leiden
  • Toegang: gratis, maar aanmelden is verplicht. Je kunt je hier aanmelden

1.

ProDemos

ProDemos informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stelt hen in staat om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen. Dat gebeurt door overdracht van kennis over de kernwaarden van de Nederlandse rechtsstaat en over de werking van de democratie in al haar aspecten. Dit moet burgers uiteindelijk in staat stellen om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen.

ProDemos organiseert debatten, tentoonstellingen, rondleidingen en simulaties voor zowel jongeren als volwassenen. ProDemos is een niet-partijgebonden organisatie. Het kantoor en het bezoekerscentrum zijn gehuisvest aan de Hofweg 1 in Den Haag.

2.

Meer over...

Terug naar boven