r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

'Italië helpt banken in geval bankencrisis'

zondag 28 oktober 2018, 14:34
italie
Bron: © Liesbeth Weijs

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De Italiaanse regering zal banken in het land helpen, mocht zich een nieuwe bankencrisis voordoen. Dat heeft minister van Financiën Giovanni Tria dit weekend gezegd. De uitspraak is opmerkelijk omdat Europese lidstaten door allerlei regels tegenwoordig niet zomaar meer een bank mogen redden.

Maar Tria stelde dat hij hiermee niets vreemds zei. ,,Elke regering zou het moeten doen." Ook benadrukte hij dat de Italiaanse bankensector er volgens hem nog steeds solide voor staat. Momenteel ,,zijn er geen gevaren'', aldus de bewindsman. Hij wilde niet zeggen hoe hij eventuele overheidssteun aan banken precies voor zich ziet.

De Italianen liggen de laatste tijd op ramkoers met Brussel over de manier waarop ze omgaan met financiële problemen. De Europese Commissie heeft het Zuid-Europese land opgedragen om de begrotingsplannen te herzien, omdat de Italiaanse regering meer geld wil uitgeven dan mag volgens Europese afspraken. Maar Italië lijkt geenszins van plan hieraan gehoor te geven.

Terug naar boven