r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Conte: Italië heeft geen 'plan B'

dinsdag 23 oktober 2018, 14:43
Tusk, Conte
Bron: The Council of the European Union

ROME (ANP/BLOOMBERG) - Italië heeft geen plan B voor zijn begroting als die door de Europese Commissie wordt afgekeurd. Dat zei de Italiaanse premier Giuseppe Conte tegen persbureau Bloomberg. Hij gaf aan uit te kijken naar gesprekken met commissieleden waarin hij de Italiaanse plannen kan toelichten.

Brussel heeft zich tot nu toe negatief uitgelaten over de begrotingsplannen omdat Italië meer uitgeeft dan het volgens Europese richtlijnen mag. Volgens Conte zal er echter weinig substantieels meer veranderen aan de begroting. Wel kan de regering in Rome besluiten enkele uitgaven niet te doen. ,,We zijn geen gokkers die de toekomst van onze kinderen op het spel zetten aan de roulettetafel.''

Volgens Conte richt zijn regering zich op economische groei. ,,Dat is de beste manier om uit een schuldenval te komen'', zegt hij. Hij denkt dat oplopende rente op Italiaanse staatsleningen deels is veroorzaakt door de verwachting dat Italië de eurozone verlaat. Daar is echter geen sprake van, verzekert hij.

Delen

Terug naar boven