r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Vice-President Valdis Dombrovskis in Zagreb, Croatia

Zagreb, Kroatië. Kroatisch Nationaal Theater
datum 29 oktober 2018 14:03 - 30 oktober 2018 19:00
plaats Zagreb, Brussel, Kroatië
zender EbS
aanwezigen V. (Valdis) Dombrovskis, (Andrej) Plenković e.a.
organisatie Europese Commissie (EC)

Valdis Dombrovskis in Zagreb, Croatia (until 30/10): meets Andrej Plenković, Prime Minister of Croatia; attends the Citizens Dialogue "Croatia on the road to Euro" with Zdravko Marić, Minister for Finance of Croatia; meets Tomislav Tolušić, Deputy Prime Minister and Minister for Agriculture of Croatia; and takes part in a working dinner with Boris Vujčić, Governor of the Croatian National Bank and Michael Faulend, Vicegovernor of the Croatian National Bank.

30/10: Meets Mrs Kolinda Grabar-Kitarović, President of the Republic of Croatia

Meets representatives of several Committees of the Croatian Parliament


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven