r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Sociale mobiliteit in het onderwijs, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 28 november 2018
plaats Utrecht
locatie Landelijk Bureau GroenLinks, Oudegracht 312 Toon locatie
aanwezigen T.A.M. (Theo) Salemink, E.M. (Lisa) Westerveld e.a.
organisatie Bureau de Helling

Onderwijs is er voor iedereen. Maar scholen raken verder gesegregeerd, met name in de grote steden. De samenstelling van een klas in het middelbaar onderwijs wordt beïnvloed door het opleidingsniveau, het inkomen en de achtergrond van ouders. Maar ook de locatie van de school speelt een rol: segregatie van wijken en scholen hangen deels samen. Stokt de emancipatiemotor die het leerplichtonderwijs zou moeten zijn?

Op 28 november organiseert Hellingproef gesprekken over sociale mobiliteit in het middelbaar onderwijs. We onderzoeken de uitdagingen die lesgeven in de grote stad biedt, de verschillende factoren die van invloed zijn op schoolkeuze en de mogelijkheden die op lokaal en landelijk niveau geformuleerd kunnen worden om onderwijs weer een bron van gelijke kansen te laten zijn. We gaan op deze avond in gesprek met Eddie Denessen, bijzonder hoogleraar Sociaal-culturele achtergronden en differentiatie in het onderwijs aan de Universiteit Leiden, en met Lisa Westerveld (Tweede Kamerlid), Alderik Visser (publicist over onderwijs) en Serpil Ates (gemeenteraadslid in Den Haag met onderwijs in haar portefeuille en een professionele achtergrond in de Schilderswijk).

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie over het programma.

Spreker(s):

  • Eddie Denessen, Universiteit Leiden
  • Lisa Westerveld, Tweede Kamerlid
  • Serpil Ates, gemeenteraadslid Den Haag
  • Alderik Visser, publicist

Datum:

wo 28 nov 2018

Tijd:

20:00

Kosten:

-

Locatie:

Landelijk Bureau GroenLinks, Oudegracht 312, Utrecht

Bekijk op de kaart

Aanmelden:

Mail naar hellingproef@groenlinks.nl

Universiteit Leiden, Landelijk Bureau, Joost Smiers, Alderik Visser, Serpil Ates, Den Haag, Not Having, The True, Tweede Kamerlid, Bureau de Helling, Tamara van Ree, Theo Salemink, Lisa Westerveld, Eddie Denessen


1.

Meer over...

Terug naar boven