r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Bill Gates en EU samen in energiefonds

woensdag 17 oktober 2018, 14:52
Photographer: Molly Riley
Bron: © European Union, 2016

BRUSSEL (ANP) - Europa gaat in zee met Bill Gates. De Microsoft-oprichter en de Europese Commissie steken 100 miljoen euro in een investeringsfonds dat Europese bedrijven moet helpen technologie voor schone energie te ontwikkelen.

Het fonds met de naam Breakthrough Energy Europe moet investeerders duidelijk maken dat ze geld kunnen verdienen met de overgang naar een duurzame economie. Brussel zegt dat Europa met het initiatief een leidende rol kan houden bij het tegengaan van klimaatverandering en het halen van de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs.

,,Dit is pas een begin, meer partners zijn welkom’’, sprak EU-commissaris Maros Sefcovic (Energie-unie) na de ondertekening. ,,Een spannende mijlpaal,’’ aldus Gates over de publiek-private samenwerking. ,,De wetenschappers en ondernemers die innovaties ontwikkelen om klimaatverandering aan te pakken, hebben geld nodig om bedrijven te bouwen om hun innovaties op de mondiale markt te zetten.''

Gates en andere steenrijke zakenlui richtten drie jaar geleden de Breakthrough Energy Coalition op, waarbij ze miljarden toezegden om energie-innovaties 'uit het lab en op de markt' te krijgen.

Delen

Terug naar boven