r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EU stelt satellietinfo Lombok beschikbaar

dinsdag 7 augustus 2018, 13:41
Launch of Ariane 5 ES in Kourou, with the participation of Maroš Šefāoviā, Vice-President of the EC, and Elżbieta Bieńkowska, Member of the EC
Bron: European Commission

BRUSSEL (ANP) - Op verzoek van Indonesië stelt de EU actuele satellietbeelden en kaarten beschikbaar van het door de aardbeving getroffen eiland Lombok. Met behulp van het Europese satellietprogramma Copernicus kan de schade en hulpbehoefte in het rampgebied beter geïnventariseerd worden.

Dat heeft een woordvoerder van de Europese Commissie bevestigd. Copernicus meldt dat sommige delen van Lombok niet bereikbaar zijn. De aardbeving met een kracht van 6,9 heeft een enorme ravage op het eiland veroorzaakt. Het dodental is volgens rampenbestrijdingsdienst BNPB opgelopen tot 105. Functionarissen zeggen dat ongeveer 75 procent van het noordelijke deel van het eiland zonder stroom zit. De autoriteiten zoeken nog naar overlevenden en lichamen in het puin van ingestorte gebouwen.

De hulp van Copernicus is eerder ook door Nederland ingeroepen nadat orkaan Irma vorig jaar op Sint-Maarten had huisgehouden. Getroffen landen moeten deze nooddienst zelf aanvragen.

Delen

Terug naar boven