r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Bierproductie neemt hoge vlucht in Europa

vrijdag 3 augustus 2018, 13:08
bier in glazen
Bron: wikicommons/Personal Creations

LUXEMBURG (ANP) - De productie van bier met alcohol in Nederland is vorig jaar met 48 procent gestegen tot ruim 3,9 miljard liter. Van de 28 EU-landen staat ons land hiermee op de vierde plaats. Nederland blijft de grootste bierexporteur van de Europese Unie.

Dat blijkt op Wereldbierdag uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Duitsland was met 8,1 miljard liter de grootste bierproducent, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk en Polen. Spanje en België nemen de vijfde en zesde plek in.

In de hele EU werd in 2017 meer dan 41 miljard liter bier gemaakt, 2,5 miljard meer dan een jaar eerder. Dat komt neer op 81 liter per Europeaan. Daarnaast werd nog eens bijna 900 miljoen liter bier geproduceerd met minder dan 0,5 procent alcohol.

Nederland was met 1,9 miljard liter de grootste bierexporteur van de EU, gevolgd door België en Duitsland met elk 1,6 miljard liter. De belangrijkste bestemming buiten de EU is de VS, gevolgd door China, Canada, Zuid-Korea, Rusland, Zwitserland, Australië en Japan.

Van de bieren die worden ingevoerd van buiten de EU is Mexicaans bier het populairst. Ruim de helft (211 miljoen liter) kwam uit dat land. Servisch, Amerikaans, Wit-Russisch, Chinees, Oekraïens, Russisch en Thais bier volgen op forse achterstand.

Delen

Terug naar boven