r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Holland House Brussel komt er dan toch

woensdag 1 augustus 2018, 16:08
Atomium Brussel

BRUSSEL (ANP) - Na enkele jaren vertraging komt er dan toch een Holland House in Brussel. Het ontmoetingscentrum bij het Luxemburgplein, op een steenworp van het Europees Parlement, opent naar verwachting begin volgend jaar zijn deuren.

In het Holland House is plaats voor lezingen, recepties en bedrijfsevenementen, maar er kan ook worden geluncht in de ‘huiskamer’. Het ,,uithangbord van Nederland in het centrum van de Europese macht’’ moet uitgroeien tot ,,een debatcentrum waar vertegenwoordigers van bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en politici en journalisten graag de degens kruisen’’.

De bedoeling is dat er naast een maandelijkse borrel ook activiteiten rond bijvoorbeeld Koningsdag en verkiezingsuitslagen worden georganiseerd.

De vereniging achter het Holland House had gemikt op 2016, maar liep tegen problemen met onder meer het bestemmingsplan op. De verbouwing en inrichting van het pand aan de Aarlenstraat zijn in december klaar, verzekert voorzitter Niels Schreuder. De officiële opening volgt in het eerste kwartaal.

,,Een plek waar Nederlanders thuis kunnen komen’’, aldus Maryem van den Heuvel, de Nederlandse ambassadeur in België en beschermvrouwe van het Holland House. Het initiatief moet zichzelf bedruipen, dus sponsors zijn welkom.

In de Belgische hoofdstad werken en wonen naar schatting 35.000 Nederlanders.

Delen

Terug naar boven