r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

KVS Miljoenennotagesprek, Amsterdam

deBalie
datum 18 september 2018 20:30
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen C.C.M. (Kees) Vendrik e.a.
organisatie De Balie

Wil je weten wat de Miljoenennota nou precies betekent? Waarom het een belangrijk moment is, en wat deze begroting zegt over de visie van Rutte III? Met vooraanstaande economen bespreken we de verwachtingen voor het komend jaar en ontleden we wat dit internationaal voor de Nederlandse economie zal betekenen.

Op 18 september zal het kabinet Rutte III haar eerste Miljoennota presenteren. Daarin presenteert ze haar beleidsvoorstellen voor het komende regeringsjaar. Tegelijkertijd komt het Centraal Planbureau met nieuwe ramingen voor de Nederlandse economie: ze berekent wat het regeringsbeleid doet met de economische groei, de koopkracht, de werkgelegenheid en de inkomensverdeling en zo meer. Tijdens het KVS Miljoenennotagesprek 2018 op 18 september bespreken we de economische stand van Nederland met toonaangevende economen.

Wat zegt de Miljoenennota over de arbeidsmarkt, over onze nationale economie ten opzichte van de Europese, en wat gaat er gebeuren met de pensioenen? Test je kennis vanavond tijdens de grote Miljoenennota-quiz!

Met: Bas Jacobs is hoogleraar economie aan de Erasmus Universiteit, Kees Vendrik was lid van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks en nu Vendrik hoofdeconoom bij Triodos Bank en Anna Dijkman: hoofdredacteur van het Economisch Bureau ING

Esther van Rijswijk leidt het gesprek

Dit programma is gemaakt in samenwerking met de De Koninklijke Vereniging voor de Staathuishoudkunde


1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...

Terug naar boven