r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Finnen demonstreren tegen Trump en Poetin

zondag 15 juli 2018, 17:16
Plenary session Week 50 2017 in Strasbourg - Cambodia: the banning of the opposition
Bron: Copyright: © European Union 2017 - Source : EP.

HELSINKI (ANP/RTR) - Ongeveer 2500 Finnen zijn een dag voor de topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Russische president Vladimir Poetin in de Finse hoofdstad Helsinki de straat opgegaan.

De demonstranten zwaaiden met vlaggen en spandoeken met daarop teksten als ‘maak vrede, geen oorlog’, 'vluchtelingen welkom’ en ‘maak mensenrechten weer belangrijk’. Sommigen zwaaiden met regenboogvlaggen om te protesteren tegen in hun ogen homofobe wetten in Rusland.

,,De huidige wereldorde wordt uitgedaagd door de voorliefde voor geweld en een houding van 'ieder voor zich'. En dat is wat deze twee mannen, Trump en Poetin, gemeen hebben, minachting voor de democratie, minachting voor internationale overeenkomsten, minachting voor de mensenrechten", zei Heidi Hautala, lid van het Europees Parlement voor de Finse Groenen tegen de demonstranten.

Trump komt later zondag vanuit Schotland in Helsinki aan. Tienduizenden mensen demonstreerden vrijdag tijdens zijn bezoek aan Londen en duizenden anderen protesteerden zaterdag in Schotland, waar hij een groot deel van het weekend golf speelde.

Poetin komt maandag vlak voor de ontmoeting in Helsinki aan.

Delen

Terug naar boven