r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

VVD Europadag, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 8 september 2018
plaats Den Haag
locatie plek: Den Haag, Nederland Toon locatie
aanwezigen J.C. (Hans) van Baalen , M. (Mark) Rutte , C. (Caroline) Nagtegaal-van Doorn , J. (Jan) Huitema e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

VVD Europadag

datum: 8 september 2018 10:00

plek: Den Haag, Nederland

De toekomst van Europa is actueler dan ooit, zeker met de Europese verkiezingen in aantocht. Daarom organiseert de VVD op 8 september de Europadag. Tijdens de bijeenkomst spreken we over de belangrijkste Europese thema’s, de toekomst van Europa en wat Europa voor jou betekent. Aanwezig zijn Mark Rutte, Hans van Baalen, Jan Huitema en Caroline Nagtegaal.

Wil jij meepraten over Europa? En over onderwerpen die voor Nederland van belang zijn op de agenda zetten? Meld je dan aan voor de Europadag in Den Haag via MijnVVD . De definitieve locatie hoor je zo spoedig mogelijk na aanmelding. Het programma duurt van 11:00 uur tot 13:30 uur en we sluiten af met een gezamenlijke lunch. Je bent welkom vanaf 10:00 uur. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.


Delen

Inhoud

1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, maar met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte . De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer heeft de VVD momenteel 13 zetels, en vormt ook daar de grootste fractie.

2.

Meer over...

Delen

Terug naar boven