r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EU gaat import staalproducten beperken

donderdag 5 juli 2018, 19:15
Duisburg
Bron: © Liesbeth Weijs

BRUSSEL (ANP) - De invoer van bepaalde staalproducten in de EU wordt halverwege juli aan banden gelegd. Staalproducenten zoeken naar andere afzetmarkten, vooral in de EU, nu zij 25 procent invoerheffingen moeten betalen op hun staalproducten naar de Verenigde Staten.

Volgens een woordvoerder van de Europese Commissie blijkt uit onderzoek dat tijdelijke maatregelen gerechtvaardigd zijn. De meest recente importstatistieken tonen een veranderde handelsstroom als gevolg van de Amerikaanse heffingen.

De lidstaten hebben ingestemd met de maatregel die 200 dagen gaat duren en zo nodig verlengd kan worden. De beperkende maatregelen, waarvan de details nog worden uitgewerkt, gelden alleen boven het 'traditionele' handelsniveau en betreffen verschillende staalproducten uit de hele wereld. De normale toevoer wordt niet aangetast, aldus de commissie.

EU-commissaris Cecilia Malmström (handel) had vorige maand al aangekondigd dat maatregelen waarschijnlijk nodig zouden zijn om stijgende staalinvoer in de EU vanwege de Amerikaanse maatregel.

Delen

Terug naar boven