r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

Komende week: conclusies van de EU-top, externe grensbeveiliging, de toekomst van Europa

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op vrijdag 29 juni 2018.

Access to video: Bekijk de video

(Duur van de video:00:56)

De EP-leden zullen nieuwe regels over de beveiliging van de buitengrenzen goedkeuren, de uitkomst van de EU-top in juni beoordelen en de toekomst van Europa bespreken met de Poolse premier.

Conclusies na de EU-top

Op dinsdag 3 zullen de EP-leden de resultaten van de EU-top van 28-29 juni beoordelen. De discussie met de voorzitter van de Raad, Donald Tusk, en de voorzitter van de Commissie, Jean-Claude Junker, zal zich toespitsen op migratie, Brexit, gemeenschappelijke defensie en de EU-begroting.

Auteursrechten

Op maandag 2 juli zal de commissie juridische zaken van het Parlement haar besluit bekendmaken om onderhandelingen met de lidstaten over de auteursrechtrichtlijn te starten. Als meer dan 10% van de EP-leden (76 of meer) voor het einde van dinsdag bezwaar maakt tegen het besluit, zal donderdag een stemming plaatsvinden om het besluit van de commissie goed te keuren of te verwerpen.

De toekomst van Europa

Europarlementsleden zullen woensdag om 9.00 uur debatteren over de toekomst van Europa met de Poolse premier Mateusz Morawiecki en de voorzitter van de Europese Commissie. Na het debat houden de voorzitter van het Europees Parlement, Antonio Tajani, en de heer Morawiecki een persconferentie.

De beveiliging van de buitengrenzen

Op woensdag 4 september debatteren de Europarlementariërs over het nieuwe Europese systeem voor reisinformatie- en autorisatie. Onder de nieuwe regels die donderdag moeten worden goedgekeurd, moeten mensen uit niet-EU-landen die zijn vrijgesteld van visumvereisten een vergunning krijgen voordat ze naar de EU reizen, terwijl illegale migranten en reizigers met een veiligheids- of hoog epidemisch risico geen toegang hebben tot de EU.

Gemeenschappelijke defensie

Maandag 2 september debatteren de EP-leden over het eerste EU-programma ter stimulering van innovatie in de Europese defensie-industrie. Over het programma zal op dinsdag 3 juli worden gestemd.

De detachering van chauffeurs

Europarlementariërs zullen het standpunt van het Parlement bespreken met betrekking tot de onderhandelingen met de lidstaten over nieuwe regels om illegale praktijken in de wegtransport en de detachering van chauffeurs aan te pakken. Het debat vindt plaats op dinsdag 3 juli en de stemming is gepland voor de dag erna.

De wissel van het voorzitterschap van de Raad van de EU

De Bulgaarse premier, Boyko Borissov, bespreekt dinsdag het voorzitterschap van zijn land met de fractieleiders van het Parlement. Vanaf 10.00 uur zal de Oostenrijkse Bondskanselier, Sebastian Kurz, met de EP-leden en de voorzitter van de Europese Commissie de prioriteiten bespreken van het aantredende voorzitterschap van het land, gevolgd door een persconferentie met de voorzitter van het Europees Parlement om 12.00 uur .

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20180621STO06340

Gecreëerd: 29-06-2018 - 17:00


Terug naar boven