r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Vervolg Transparantie-initiatief besproken

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer), gepubliceerd op maandag 18 juni 2018.

Europese Zaken

Tijdens de procedurevergadering van de commissie Europese Zaken spreken de woordvoerders onder andere over het vervolg van het transparantie-initiatief. Dit initiatief werd gepresenteerd op de plenaire vergadering van delegaties van alle commissies Europese Zaken van de Europese Unie (COSAC), afgelopen november in Tallinn, Estland en op de plenaire COSAC-vergadering in Sofia op 17-19 juni 2018 heeft de commissie Europese Zaken samen met het Deense Parlement en de Nederlandse Eerste Kamer een zijbijeenkomst over de stand van zaken van het transparantie-initiatief georganiseerd.

Naast transparantie staat een behandelvoorstel voor de nieuwe meerjarenbegroting van de Europese Unie op de agenda. Dit nieuwe Meerjarig Financieel Kader loopt van 2021-2027. In totaal komen er een vijftigtal deelverordeningen die in de verschillende vakcommissies behandeld zullen worden. De commissie Europese Zaken heeft hierin een coördinerende rol.

De procedurevergadering Europese Zaken is live online te volgen. De besluitenlijst is na afloop te vinden op de website van de Tweede Kamer en wordt gedeeld via het twitteraccount @Euzatweedekamer.

  • 21/06: Procedurevergadering Europese Zaken

Delen

Terug naar boven