r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Laatste nieuws: 

The Future of International Election Observation High level conference, Brussel

Europees parlement in Brussel
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 11 oktober 2018 13:12 - 14:00
plaats Brussel, België
locatie József Antall (JAN) Toon locatie
zender EbS+
aanwezigen A. (Antonio) Tajani, (Pier Antonio) Panzeri, M.I. (Mariya) Gabriel, (Mairead) McGUINNESS, (David) McALLISTER, F. (Federica) Mogherini e.a.
organisatie Europees Parlement (EP)

Closing statements

  • Mairead McGUINNESS (EPP,IE), First EP Vice-President
  • Federica MOGHERINI, High Representative of the Union for Foreign Affairs and Security Policy and Vice-President of the EC
  • Roger Nkodo DANG, Speaker of the the Pan African Parliament

1.

Europees Parlement (EP)

Het Europees Parlement (EP) vertegenwoordigt ruim een half miljard Europeanen en bestaat momenteel uit 750 afgevaardigden plus de voorzitter. Nederland heeft 26 zetels in het Europees Parlement. Het Europees Parlement wordt geacht een stem te geven aan de volkeren van de 28 landen die aan de Unie deelnemen, en vooral te letten op het belang van de Unie in zijn geheel.

De leden van het Europees Parlement worden om de vijf jaar rechtstreeks gekozen door de burgers van de Europese Unie. De volgende verkiezingen zijn in 2019. Het Parlement debatteert op basis van voorstellen van de Europese Commissie en kan daarbij wijzigingen voorstellen, waarna het Parlement samen met de Raad van de Europese Unie een beslissing over deze voorstellen neemt.

2.

Meer over...

Terug naar boven