r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Parijs bevestigt komst premier Italië

donderdag 14 juni 2018, 11:06
Franse en Europese vlaggen
Bron: © PDC

PARIJS (ANP) - Ondanks de Franse-Italiaanse diplomatieke ruzie over de Aquarius, de boot met migranten die nu op weg naar Spanje is, brengt de nieuwe Italiaanse premier Giuseppe Conte vrijdag een bezoek aan de Franse president Emmanuel Macron. Dit heeft de staf van Macron donderdag bevestigd. Het Elyséepaleis meldde dat Conte komt lunchen en daarna samen met Macron een persconferentie geeft.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini die een rechtse anti-immigratiepartij leidt, eiste eerst excuses van Macron. Hij is boos dat Macron Italië ,,cynisch en onverantwoordelijk'' heeft genoemd toen Rome de Aquarius met ruim zeshonderd migranten wegstuurde.

Macron heeft Conte woensdagavond nog gesproken en beklemtoond dat hij er nooit op uit is geweest om Italië of het Italiaanse volk te beledigen. Macron zegt altijd te hebben aangedrongen op meer Europese solidariteit met de Italianen.

De boot Aquarius koerst overigens nu af op Sardinië volgens gegevens van MarineTraffic. De Spaanse regering heeft laten weten dat het schip met zijn opvarenden welkom is en naar Valencia kan varen.

Delen

Terug naar boven