r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Themarondleiding: Politieke Powervrouwen, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 6 maart 2020 - 7 maart 2020 15:30
plaats Den Haag
aanwezigen J. (Jeltje) van Nieuwenhoven e.a.
organisatie ProDemos

Rond Internationale Vrouwendag kun je weer onze speciale rondleiding over beroemde vrouwen op en rond het Binnenhof volgen. Beroemde vrouwen uit de politieke geschiedenis, die een ideaal voor ogen hadden en daarvoor streden.

Beroemde vrouwen

Zo voert de gids je mee langs de Gevangenpoort waar Kaat Mossel opgesloten zat vanwege haar (vermeende) rebellie tegen de patriotten, naar het standbeeld van koningin Wilhelmina - krijgshaftige vrouw in de vormeloze jas - achter de Raad van State en naar de plenaire zaal van de Tweede Kamer waar Jeltje van Nieuwenhoven de voorzittershamer ‘zwaaide’.

Deze en nog vele andere politieke powervrouwen passeren de revue tijdens deze themarondleiding rond het Binnenhof en in de Tweede Kamer.

Praktische informatie

Deze rondleiding wordt (nog) gegeven op:

Aanmelden kan via ons online reserveringssysteem. Een ticket kost € 11,-

Let op: Voor een bezoek aan de Tweede Kamer geldt een aanmeld- en identificatieplicht. Zonder aanmelding en geldig ID-bewijs kun je de Tweede Kamer niet bezoeken.

Al onze rondleidingen starten in het Bezoekerscentrum van ProDemos, Hofweg 1 te Den Haag.


Delen

Inhoud

1.

ProDemos

ProDemos informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stelt hen in staat om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen. Dat gebeurt door overdracht van kennis over de kernwaarden van de Nederlandse rechtsstaat en over de werking van de democratie in al haar aspecten. Dit moet burgers uiteindelijk in staat stellen om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen.

ProDemos organiseert debatten, tentoonstellingen, rondleidingen en simulaties voor zowel jongeren als volwassenen. ProDemos is een niet-partijgebonden organisatie. Het kantoor en het bezoekerscentrum zijn gehuisvest aan de Hofweg 1 in Den Haag.

2.

Meer over...

Delen

Terug naar boven