r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Minister Salvini: Italië niet langer vluchtelingenkamp van Europa

maandag 4 juni 2018, 13:06
Vluchtelingenkamp in Turkije © Europese Unie 2016, Europees Parlement

ROME (ANP/RTR) - De nieuwe Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken heeft aangekondigd dat zijn land niet langer ,,het vluchtelingenkamp van Europa'' zal zijn. Matteo Salvini maakte maandag ook duidelijk meer steun van de EU te willen bij het oplossen van de problemen die gepaard gaan met de toestroom van migranten.

,,Of Europa ondersteunt ons bij het veilig maken van ons land, of we zullen anderen methoden kiezen'', waarschuwde de minister op Twitter. Salvini, die ook de leider is van de rechtse Lega, heeft het aan banden leggen van migratiestromen naar zijn land een speerpunt gemaakt. Sinds 2014 zijn vanuit Noord-Afrika meer dan 600.000 migranten aangekomen in Italië.

Salvini trad vrijdag aan als minister en bracht twee dagen later al een bezoek aan Sicilië, waar veel vluchtelingen aankomen. Hij kondigde tijdens een bezoek aan een ontvangstcentrum aan dat ,,het feest voorbij is'' voor migranten in Italië. De minister wil onder meer detentiecentra laten bouwen voor migranten die worden uitgezet.

Delen

Terug naar boven