r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Brussels Economic Forum 2018

Atomium in Brussel.
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 5 juni 2018
plaats Brussel, België
locatie Flagey Toon locatie
zender EbS
aanwezigen V. (Valdis) Dombrovskis, J.C. (Jean-Claude) Juncker, (Philippe) Lamberts, K. (Kristalina) Georgieva, M.J. (Mário) Gomes de Freitas Centeno e.a.
organisatie Europese Commissie (EC)

The Brussels Economic Forum is the flagship annual economic event of the European Commission.

The Forum brings together European and international policymakers, opinion leaders, academics, civil society and business leaders to debate hot economic topics and share new perspectives on Europe's economic challenges.

#EUBEF18 will focus on the future of the European Economy in an era of digital disruption:

  • What is the future of work in a digital economy?
  • What financial system for a deeper EMU in a digital era?
  • The future of EMU: towards more resilience and convergence

Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven