r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europees Solidariteitskorps (ESC)

Met dank overgenomen van EU monitor.

Het Europees Solidariteitskorps is een initiatief van de Europese Unie dat jongeren de kans biedt om in eigen land of elders in Europa vrijwilligerswerk te gaan doen of mee te werken aan projecten die mensen en gemeenschappen helpen.

Inhoud

1.

In vogelvlucht

Het Europees Solidariteitskorps heeft uiteenlopende projecten. Onderwerpen variëren van milieu-, cultuur- en sociaal beleid tot het helpen van vluchtelingen, migranten, kinderen of ouderen. Door middel van Europees Solidariteitskorps wil de EU niet alleen vrijwilligerswerk onder jongeren stimuleren, maar ook bijdragen aan de ontwikkeling van de vaardigheden van de betrokken jongeren en hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Sinds de oprichting in december 2016 heeft het Europees Solidariteitskorps de interesse van meer dan 62 duizend jongeren gewekt. De EU meldde in juni 2018 dat hiervan al 4.400 jongeren gestart zijn met hun deelname aan een project.

2.

Meer informatie

Jongeren die willen deelnemen aan het Europees Solidariteitskorps moeten zich akkoord verklaren met en houden aan de missie en beginselen.

Je kunt je aanmelden voor het Europees Solidariteitskorps zodra je 17 wordt, maar je kunt pas aan de slag als je 18 jaar of ouder bent. Het Europees Solidariteitskorps is toegankelijk voor iedereen onder de 30.

Terug naar boven