r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Officiële opening UTRECHT: Een groene en gezonde stad om in te wonen en werken, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 21 mei 2018 10:00 - 18:00
plaats Utrecht
aanwezigen J.H.C. (Jan) van Zanen, S. (Stientje) van Veldhoven-van der Meer, K. (Karmenu) Vella e.a.
organisatie Directoraat-generaal Milieu (ENV)

Zoals vele andere Europese steden, groeit ook Utrecht sterk. Hoe maken we van onze stad een fijne en gezonde plek om te leven, wonen en werken? Tegelijkertijd, hoe pakken we uitdagingen aan, zoals klimaatverandering, luchtvervuiling en grondstoffenschaarste? In Utrecht stimuleren we lokale duurzame initiatieven, een gezonde stad begint in onze eigen straat en wijk. Gebaseerd op kennis en innovatieve oplossingen waarmee we willen bijdragen aan het bereiken van mondiale doelen zoals het Parijsakkoord.

Op pinkstermaandag 21 mei 2018 organiseren de gemeente Utrecht en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de aftrap van de EU GreenWeek in Utrecht.

Met een gevarieerd festivalprogramma bent u uitgenodigd om te ervaren hoe we samen werken aan een groene en gezonde stad waar iedereen van kan profiteren. Verken de stadsnatuur met de groene fietsroute door Utrecht, debatteer mee over de toekomst van onze stad en laat je inspireren op het Knoop-plein en de Green House restaurant met workshops, presentaties en andere activiteiten rondom gezond leven in de stad.

Wat is jouw beeld van een groene en gezonde stad? Denk en praat mee over de toekomst van Utrecht. Je vindt ons op verschillende plaatsen in de stad.


Inhoud

1.

Directoraat-generaal Milieu (ENV)

Dit directoraat-generaal ontwerpt nieuwe milieuwetgeving, werkt deze uit en ziet erop toe te dat de overeengekomen maatregelen ook daadwerkelijk door de lidstaten in praktijk worden gebracht. Opdracht daarbij is: het milieu voor huidige en toekomstige generaties te beschermen, te bewaren en te verbeteren en de duurzame ontwikkeling te bevorderen.

Dit DG valt onder verantwoordelijkheid van de eurocommissaris voor Milieu, maritieme zaken en visserij.

2.

Meer over...

Terug naar boven