r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Turkse verkiezingen: wat staat er op het spel?, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 16 juni 2018 21:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
organisatie De Balie

Op 24 juni aanstaande zijn de verkiezingen in Turkije, meer dan een jaar eerder dan gepland. De AK-Partij van Erdogan is al bijna 16 jaar aan de macht, zal daar nu verandering in komen? Hoe ziet de toekomst van Turkije eruit, en wat betekenen de Turkse verkiezingen voor Nederland? In dit programma belichten we de belangrijkste thema’s en onderzoeken we verschillende Turkse politieke stromingen.

Met onder andere:

  • Fidan Ekiz is journaliste, columniste en documentairemaakster
  • Egit Helbest is momenteel medevoorzitter van HDK (Democratische Congres van Volkeren). "Wegens deze verkiezingen op 24 juni zit ik in de coördinatie van HDP als woordvoerder. Al vanaf de jaren ‘70 ben ik actief vanuit de politieke oppositie."
  • Yusuf Altuntas is directeur van de Islamitische Schoolbesturen Organisatie en bestuurslid van Milli Görüs.
  • Hulya Elmas, advocaat en zal namens de Alevitische Beweging spreken
  • Erdal Balci is journalist en schrijver
  • Iffet Subasi is freelance journalist voor onder andere NieuwWij
  • Aysel Erbudak is zakenvrouw en ex-bestuurder van het Slotervaartziekenhuis
  • Oguzhan Kilic is journalist voor Hürriyet News, schrijft als columnist voor de Europees Turkse Krant en dagblad Hürriyet (merendeels over sociologische vraagstukken m.b.t. Europese Turken) en is hiernaast bestuursvoorzitter van de Europese Turkse Journalistenbond. Hij omschrijft zichzelf als egalitair-democraat.

De sprekers vertegenwoordigen het hele politieke spectrum en zullen de belangrijke thema's vanuit alle invalshoeken bespreken.

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met Yesim Candan & Alptekin Akdogan


Inhoud

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...

Terug naar boven